Hogyan tartsuk melegen a baromfikat télen?

list Tovább: Cikkek Tovább: favorite Találat: 524

Tippek és trükkök az ideális baromfitartáshoz a hideg időszakokban.

Hogyan tartsuk melegen a baromfikat télen?

Bár a legtöbb csirkefajta hozzá van szokva a hideghez, a szél, nedvesség és hó hamar problémát okozhat. Téliesítse a baromfiólat és mindig biztosítson további adagokat zsíros takarmányból. Ez fogja a csirkéinek a legjobb támogatást adni a téli időszakban.

Készítsük fel a baromfiólat a télre

A páratartalom, a nedvesség és a szél problémává válhat a csirkék számára. Ügyeljen arra, hogy a csirkeházat szárazon tartsa, és védje a csirkéket a huzattól. Ha különösen hideg van, érdemes egy automatikusan záródó ajtót is felszerelni. A fűthető csirketároló télálló megoldást kínál. A duplafalú szerkezet optimális hidegszigetelést biztosít. A legjobb esetben fűtőtekercseket helyeznek el a padlótérben, hogy a belső teret fagymentesen tartsák. Ilyen módon biztonságos és kényelmes szállást kínál a csirkéknek.

Kapcsolódó termékeink:

https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/baromfitartas/ketrec/27259-automata-baromfi-ajto-emelo-keszlet.html
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/baromfitartas/ketrec/30752-cserekoetel-gyoenggyel-automata-baromfi-ajtohoz.html

Az ivóvíz semmilyen körülmények között nem fagyhat be. Fontos a megfelelő hely kiválasztása. Helyezze az itatóvályút a csirkeház közepére. Ha nagyon hideg van, ajánlatos egy további fűtőszőnyeget elhelyezni alatta. Minden nap ellenőrizze a vizet az itatóban. A fűtött kisállat-tálak különösen biztonságosak és kényelmesek. Ezen tálaknak üvegei duplafalú szigetelésűek, és a tálba beépített fűtőelemmel is rendelkeznek. Ez a speciális kisállat-tál mínusz 20 fokig fagymentes, friss vízzel látja el csirkéit.

Kapcsolódó termékeink:
https://www.farmservice.hu/388-baromfi-itato
https://www.farmservice.hu/kutyak-macskak-kisallatok/kutya-es-macska/talak/30750-nofrost-superior-20-futheto-itatopalack-330-ml.html

A fűtőlapok, valamint a gumi fűtőlapok arra is alkalmasak, hogy a leghidegebb hőmérsékleten is biztosítsák a csirkék friss vízellátását. A tetején lévő csúszásgátló csíkok garantálják a biztonságos állást a különböző ivók számára.

Kapcsolódó terékeink:
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/baromfitartas/lampak-es-izzok/17866-futolemez-kiscsibenek-40x40.html
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/baromfitartas/lampak-es-izzok/23485-futolemez-baromfiitatohoz-24x24xcm-18w.html
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/itatok/baromfi-itato/33144-itatovalyu-fuerjek-szamara-muanyag-15l-zoeldfeher.html
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/itatok/baromfi-itato/12133-futolap-baromfi-itatokhoz-30-cm-atmero-22w.html

Időszerű alaptisztítás

Ősszel alaposan tisztítsa meg a csirkeházat. A tél beállta előtt a csirkeházat is át kell festeni mésztejjel. Ez csökkenti a baktériumok terjedését és távol tartja a parazitákat. A tél előtt és alatt rendszeresen újítsa fel az almot és a homokfürdőt. A tyúkól padlóját bőségesen bélelje ki szalmával. Ez segít a hideg elleni szigetelésben.

Alkalmas-e a ketrec vagy a tyúkól télire?

Ellenőrizze a tyúkólat a sérülések miatt, és végezze el a szükséges javításokat. A háznak és a burkolatnak ellen kell állnia az éles szélnek, a heves esőnek és a nagy mennyiségű hónak. Ellenőrizze a tető tömítettségét. A külső falon lévő repedéseken és lyukakon keresztül huzat és nedvesség hatolhat be. Működik a szellőzés? A hibákat még a tél beállta előtt ki kell javítania. A tyúkólban az ideális páratartalom 60%-80%. A páratartalom méréséhez használjon higrométert.

Ellenőrizze a kültéri burkolatot

A csirkék aktívak, és mozgásra van szükségük - még télen is. Rendszeresen ellenőrizze a burkolat kerítését, hogy nincsenek-e meglazult drótok. A csirkék megsérülhetnek rajtuk. A kerítésen idővel lyukak is keletkezhetnek. Ezek megkönnyítik a rókák számára, hogy bejussanak a ketrecbe. Elektromos kerítéssel távol tarthatja a vadállatokat. Egy elektromosan működtethető baromfihálóval, Ön és csirkéi mindig biztonságban lesznek.

Kapcsolódó termékeink:
https://www.farmservice.hu/villanypasztorok/halok/34028-ako-poultrynet-premium-villamosithato-baromfihalo-egytueskes-zoeld.html

A megfelelő téli élelmiszer

A szokásos gabonakeverék nem elegendő a csirkék számára télen ahhoz, hogy fittek és egészségesek maradjanak. A csirkéknek ebben az évszakban jelentősen nagyobb az energiaszükségletük. A tojótyúkoknak és a kiscsibéknek további támogatásra van szükségük takarmánykiegészítőkkel.

Kapcsolódó termékeink:
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/takarmany-kiegeszitk/vitaminok/176-ad3ec-vitamin-500ml.html
https://www.farmservice.hu/allattenyesztes/takarmany-kiegeszitk/vitaminok/177-ad3ec-vitamin-1-l-es.html

A fényhiány megelőzése

Télen a csirkék kevesebb tojást tojnak. Szükségük van az energiájukra, hogy megvédjék magukat a hideg ellen. A sötétebb hónapokban a fényhiány a csirkék tojóteljesítményét is befolyásolja. Állatainak napi 13-14 óra fényre van szükségük a teljes teljesítményhez. Ezért gondoskodjunk arról, hogy elegendő fényben legyen részük. Ha nincsenek nagy ablakok vagy üvegezett ajtók a tyúkólban, legalább világítást szereljen fel. Lehetőleg időzítővel és fényerőszabályzóval. Így szimulálhatják a napfelkeltét és a naplementét.

vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat január február március április Lehet június július augusztus szeptember október november december

Új fiók regisztráció

Van már felhasználói fiókod?
írja be helyette VAGY Állítsd vissza a jelszavad